Ajattelin muutaman sanasen tänne kirjoittaa pyykkikoneen valmistumista tai siis pyykinpesun valmistumista odotellessa ja ennen kun täytyy taas singota itsensä töihin.

Kylmäkin on taas niinku Siperiassa mutta kylmä oli kuulema ollut Espanjassakin herra Vuorisen sanojen mukaan joten mitäpä sitä tässä Suomen talvesta valittamaan. No valitan kuitenkin sen verran että oliko sen nyt pakko pitää pari päivää plussa keliä sulattaen lähes kaikki lumet pois ja nyt sitten iskeä taas yli kymmenen asteen pakkasen.

Tänään täytyy ostaa iltäpäivälehti. Siinä oli otsikko koulussa tapahtuneesta kalapuikko episodista. Kuulin kyseisestä tapauksesta jo eilen radiosta joten täytynee nyt lukea että mitä siellä on oikeasti tapahtunut. Joku sellainen juttu siinä oli ollut että poika oli ottanut koulun ruokalassa sallitun kolmen kalapuikon sijaan neljä ja sitten loppujen lopuksi sinne koululle oli kaikenlaisten häröilyjen jälkeen kutsuttu tämän asian takia poliisit. Siis mitä vittua!!! Minkälaisia valopäitä teidän lapsienne kouluissa on oikein töissä. Kaatuuko koulun talous oikeasti siihen että yksi nälkäinen lapsi haluaa yhden ylimääräisen kalapuikon!? tuskimpa sentään.

Minä kun työkseni ajan autoa niin on selvää että näen päivän aikana jos jonkinlaista tapahtumaa. Näin talvikeleillä olen monta kertaa joutunut toteamaan että olisi tuokin jättänyt autonsa pihaan jos ei osaa talvella ajaa. Viidenkympin alueella ajetaan kolmeakymppiä, kaistalla ajosta ei ole tietoakaan vaan mennään keskellä tietä. Hauskimmat tapaukset taasen sattuvat Kuopion ensimmäisissä liikenneympyröissä Saaristokadulla. Ihmiset eivät oikeasti tiedä miten siellä ympyrässä käytetään vilkkua. Vilkut välkkyvät kuin discovalot joka suuntaan. Ihme kun en vielä ole sitä nähnyt että laitetaan hätävilkut päälle siellä ympyrässä kun tulee paniikki siitä kun ei tiedetä mitä pitää tehdä. Yleisin tapa näyttää olevan se että vilkkua ei käytetä ollenkaan. Siinäpä sille joka haluaa vakuutusyhtiöstä hyvät korvaukset autostaan loistava keino. Ei kun vaan ajamaan sitä ympyrää ympäri niin eiköhän kohta joku kylkeen pamauta. Toiseksi yleisin näyttäisi olevan se että vilkku on oikealle kun mennään ympyrään, sitten ympyrässä vilkutetaan vasemmalle ja kun sieltä lähdetään pois näytetään vilkkua taas oikealle. No menihän tuossa sentään se viimeinen vilkautus oikein. Lopuksi on se marginaalinen autoilija joka osaa sitä vilkkua käyttää täysin oikein eli vilkku päälle oikealle kun olet poistumassa ympyrästä. Kuopiolaisia näyttää vaivaavan myös käsittämättömästi jonkinlainen muistinmenetyssairaus. Liikennesääntöjä ei nimittäin muutenkaan näytetä oikein muistavan. Uskomattomia vaaratilanteita näkee päivittäin kun pysäkiltä lähtevää linja-autoa ei osata väistää tai sitten sitä väistetään viereiselle kaistalle edes vilkaisematta peiliin. Liukkaalla kelillä etenkin tämä aiheuttaa takana tuleville todellisen vaaratilanteen. Kaistojakaan ei osata käyttää. Kääntyvien kaistalta porhalletaan suoraan ja sitten se suoraan ajava joutuu paniikissa jarruttamaan jottei ajaisi tämän törttöilleen perään. Liikennevalot tässä kaupungissa sentää tuntuu olevan hallussa toisin kuin Turussa. No olisikin aika järkyttävää jos Kuopiolaiset kaiken tämän muun tietämättömyyden lisäksi olisivat vielä värisokeita.

-Ressuu (alias Ensio Itkonen II)