Alkoholivero ja oluen hinta
Pitkästä aikaa taas saan aikaiseksi kirjoittaa tänne. Se johtuu siitä että viime aikojen hallituksen järjettömät päätökset ja ajatukset rupesivat ottamaan niin paljon nuppiin että oli pakko ruveta purkamaan sitä jonnekkin.
Ensin nostettiin alkoholin verotusta, sen jälkeen kiellettiin myymästä mäyräkoirassa halvemmalla pullo hinnalla ja kun sekään ei riittänyt nyt suunnitellaan jo että nostetaan veroa uudestaan tai jopa hintojen pakottamista samalle tasolle kuin Alkossa. Siis tässä Oy Alkoholimonopoli Ab:ssa jonka sattumoisin omistaa valtio.
Täytyy vaan ihmetellä mitä näillä Risikolla ja Hyssälällä siellä korvien välissä on? varmaan kaksi hernettä. Mitähän Saksassa porukka tuumaisi jos EU vaikkapa määräisi että oluen hinta täytyy olla jokaisessa maassa 1.30e/pullo? Saattaisi porukka marssia kadulla ja mellakat olla pystyssä.
Tosiasiahan on se että juoppo juo maksoi viina sitten miten paljon tahansa. Nämäkin korotukset vaan lisäävät tosiasiassa sosiaalimenoja. Alkoholisoituneen ihmisen rahat hupenevat nopeammin kun juoma maksaa enemmän ja sitä pidemmän aikaa sossun tädit joutuvat näille kirjoittamaan maksusitoumuksia ruokaan. Tavallinen suomalainen osaa kyllä juoda sivistyneesti ja mitä sitten jos ostaa lauantain saunakaljat kaupasta 24tölkin laatikossa hieman edullisempaa kappale hintaan tölkiltä? Riittäähän siitä pidenmäksi aikaa ja rahaa säästyy.
Jos palataan näihin alkoholisoituneisiin ihmisiin niin sitten kun ne rahat ei enää riitä siihen kunnolliseen juomaan ruvetaan ostamaan pimeitä pulloja. Venäjältä tuotua ei niin puhdasta pirtua jne. Kotipoltto lisääntyy, kiljuastiat porisee jne. jne. jne. Kaiken lisäksi olut ralli Virosta, Saksasta ja monesta muusta halvemmista maista lisääntyy ja taas menetetään niitä verorahoja joilla kustannetaan näiden alkoholisoituneiden ihmisten terveydenhuolto maksut. Tämän jälkeen ne menetetyt verorahat täytyy tietenkin nyhtää jostakin muualta. Eli siis nostetaan muita veroja ja taas kansa köyhtyy. Olisi vihdoinkin aika saada sinne eduskuntaan istumaan järki ihmisiä jotka ajattelisivat asioita laajemmin kuin yhdeltä näkökantilta.

Nettipokeri kielletään
No tänään sitten saimme jälleen aivan mahtavan uutisen! Hallitus suunnittelee kieltävänsä nettipokerisivustoille pääsyn Suomessa. Eli operaattorit rupeaisivat estämään asiakkailtaan pääsyn näille pokerisivustoille ja sitten pelaaminen ei olisi mahdollista. Lisäksi suunnitellaan asetettavaksi laki jolla velvoitetaan näitä firmoja maksamaan rahat takaisin Suomalaiselle joka ei voittanutkaan. Perustelut on että tällä saadaan vähennettyä peliriippuvaisten määrää. Voi herran jestas sentään! Taas ollaan asiat katsottu ihan väärältä kantilta. Eniten peliriippuvuutta aiheuttavat RAY:n automaatit kaupoissa, kioskeilla ja huoltoasemilla. Katsokaapa päivällä kun käytte marketissa niitä pelikoneita siellä kolikko kolikon perään uppoaa sisään ja moneen monituiseen koneeseen. Samalla tavalla myös Veikkauksen pelit aiheuttavat riippuvuutta joillekkin mutta eihän Veikkaukselle voida samanlaista sääntöä rahojen palautuksesta jos et voita laittaa koska omistaja on kas kummaa taas se niin ihana isänmaamme Suomen valtio.
Suomen valtio on kautta aikain harrastanut tätä holhousta mutta viime vuosina siinä on kyllä jo ammuttu niin pahasti yli ettei ole todellista. Täsmähoito näille alkoholi ongelmaisille ja peliongelmaisille on ainoa järkevä ja tehokas vaihtoehto. Soskun luukulle vaan sääntö että kerran voit rahasi juoda ja saada avustusta ruokaan mutta jos teet sen uudestaan joudut pakkohoitoon sama homma peliongelmaisille, huumeitten käyttäjille jne. Siinä ei ole mitään järkeä että tavallinen suomalainen joutuu kärsimään näistä korotuksista ja lainsäännöksistä pienen ongelma ryhmän takia. (en nyt vähättele alkoholiongelmaisten määrää mutta pieni se on siihen verrattuna mitä meitä kohtuu käyttäjiä on).
Myönnän että itse juon olutta (kohtuudella) ja pelaan pokeria netissä eli asia koskettaa minua henkilökohtaisesti mutta vaikka kuinka neutraalisti asiaa yritän miettiä en pysty näitä päätöksiä hyväksymään.